Getuigenis van een jonge ingenieur

Een groeiend bedrijf kan niet anders dan bestaan uit een gemotiveerd en enthousiast team. Bij Technigroup bestaan we momenteel uit 100 medewerkers die elke dag paraat staan om het beste van zichzelf te geven. We vroegen aan Mathias Hermans, ondertussen 3 jaar junior projectleider bij Technigroup, hoe hij zijn carrière tot nu toe heeft ervaren.

Mathias Hermans

  • 27 jaar
  • Project engineer / junior projectleider
  • Industrieel ingenieur (energie) – KULeuven
  • Werkt 3 jaar bij Technigroup

Ik kwam net van de schoolbanken toen ik in 2017 bij Technigroup begon. Met mijn Master Energie was het oorspronkelijk de bedoeling om iets te doen met hernieuwbare energie en technologieën, maar door mijn interesse in thermodynamica kwam ik terecht bij industriële koeling.

Wat is jouw functie binnen Technigroup?

Door een combinatie van twee functies, Project Engineer en Junior Projectleider, is mijn takenpakket heel veelzijdig. Hierdoor is er ook veel afwisseling in mijn job. Zowel grote als kleine projecten passeren de revue: van zelf ontworpen ijswatermachines en luchtgroepen zo groot als zeecontainers, tot het plaatsen van split-airco’s voor het koelen van een serverroom. Dankzij de juiste voorbereiding en goed teamwork hebben we al verschillende mooie projecten kunnen afwerken.

Waarom zou je Technigroup aanraden als werkgever?

De sfeer bij Technigroup is iets uniek. Tijdens mijn stage in Brussel ben ik op een strikt hiërarchische ‘piramidestructuur’ gebotst. Dat vond ik maar niets. Bij Technigroup heerst er echt een ‘down to earth’ mentaliteit. Dat is wat werken in de Kempen zo interessant maakt. Een redelijk vlakke structuur houdt het bedrijf dynamisch, en plezant. Dat leidt tot veel kansen en verantwoordelijkheden op korte termijn. Daarnaast werken we met een jong team, waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld.

Technigroup biedt ook verschillende doorgroeimogelijkheden. We hebben een eigen ingenieursbureau, een eigen elektrische dienst en een eigen atelier voor fabricage van installaties op maat. Dit biedt een boeiende mix tussen theorie en praktijk waarbinnen tal van functies mogelijk zijn. Tenslotte is ook de ligging op het industrieterrein in Herentals een pluspunt. Ik sta zelden in de file en ik geraak makkelijk bij onze klanten, aangezien we langs de oprit liggen.

Ook interesse in een carrière bij Technigroup? Bekijk onze vacatures.

Meer recent nieuws

Technigroup investeert in duurzame energie

Technigroup citytrip Berlijn

Citytrip naar Berlijn

Technigroup vacature ervaren koeltechnieker

Nieuwe vacatures bij Technigroup