Label Sportbedrijf voor Technigroup

Ons sportbeleid werd bekroond door het officieel Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen

Bij Technigroup zetten we in op de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers door hen aan te zetten tot sport en bewegen. Onze inspanningen worden nu bekroond door het officieel Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen.

Veel Vlaamse dertigers en veertigers hebben moeite om hun sport te combineren met werk en gezin. Om bedrijven te stimuleren om hun werknemers hierin te ondersteunen heeft Sport Vlaanderen het label van Sportbedrijf in het leven geroepen.

Luc Vermeulen, onze HSEQ manager (Health, Safety, Environment and Quality), heeft het Label Sportbedrijf in april 2024 met open armen in ontvangst genomen. “Bij Technigroup hadden we al een hoop sportievelingen in de rangen. Veel van onze collega’s zijn in hun vrije tijd enorm actief. Ze beoefenen allerlei soorten sporten: er zijn fervente wielrenners, veel vrouwelijke collega’s zijn actief in de paardensport en we hebben zelfs collega’s met een professioneel sportverleden. Al onze ideeën en initiatieven hebben we in een leuk sportbeleid gegoten, waarvoor we nu worden beloond met het Label Sportbedrijf.”

Het begon met enthousiaste Technigroupers

In 2021 hebben we met een aantal collega’s onze eigen wielertenues ontworpen in samenwerking met Vermarc Sport. Kort nadien werd de eerste route uitgestippeld en scheurden onze Technigroupers door de Kempen tijdens een eerste gezamenlijke fietsrit. Dit viel zo in de smaak bij de collega’s dat we al snel andere initiatieven organiseerden zoals een groepswandeling, loopevenementen en sportieve teambuildings zoals een padeltoernooi.

Sinds 2021 nemen we ieder jaar deel aan de Antwerp 10 Miles. In 2023 namen we ook deel aan de Antwerp Marathon.

Onze uitslagen in de bedrijvencompetitie:

Antwerp 10 Miles 2024: #149
10 Miles
Short run (6 km)
Antwerp Marathon 2023
Marathon
Half marathon
8 km
Antwerp 10 Miles 2023: #129
10 Miles
Short Run (6 km)
Antwerp 10 Miles 2022: #189
Antwerp 10 Miles 2021: #132

Zin om mee te doen?

Word lid van onze Strava club.

Alle Technigroupers zijn vrij om bij te dragen aan ons sportbeleid. Zo vertegenwoordigen we verschillende afdelingen en sporten. We bekijken ieder jaar opnieuw naar welke evenementen er veel vraag is, zodat we zoveel mogelijk collega’s aantrekken om mee te doen.

Er is altijd iets te doen

We kunnen rekenen op enkele sportambassadeurs die het touw trekken om evenementen te organiseren en collega’s in te schrijven.

Al deze activiteiten zijn niet enkel gezond, ze dragen ook bij aan onze familiale interne sfeer. We koppelen meermaals per jaar het nuttige aan het aangename. Zo organiseren we onze opleidingsdagen op vrijdagvoormiddag, gevolgd door ons ‘Technigroup Café’. Dan komt er een foodtruck (frieten met stoofvlees, pizza, pasta…) en organiseren we er een leuke activiteit bij. Het dartstoernooi eerder dit jaar was een schot in de roos.

De erkenning die we nu krijgen van Sport Vlaanderen zet ons aan om verder te investeren in het welzijn van onze medewerkers.

Op zoek naar een dynamische werkomgeving met familiale sfeer en aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de medewerkers? Bekijk al onze vacatures in koeltechniek en HVAC.

Bekijk hieronder de foto’s van al onze sportactiviteiten.

Meer recent nieuws
Chiller Technigroup

3 tips voor een zorgeloze zomer met industriële koeling

Technigroup nieuwsbrief 2022 #1

Nieuwsbrief: nieuwe wetgeving omtrent F-gassen

Vacature sales engineering industriële koeling

Voorjaarsactie 2024: chillers, warmtepompen en luchtgroepen