Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Geschiedenis van Technigroup

De ‘founding fathers’

Daniel Bullaert

Op 11 oktober 1973 stichtte Daniel Bullaert een koeltechnisch bedrijf in Herentals. Bullaert had de stiel geleerd als koeltechnieker in wat toen nog Belgisch Congo was. Bullaert was gebeten door techniek, maar was geen fan van engineering met teveel toeters en bellen. Hij vertelde graag de anekdote van Igor Sikorsky  -de helicopterbouwer- die gezegd zou hebben dat alles wat op een helikopter zat en niet nodig was om te vliegen of te landen weggesmeten geld was in aankoop, nutteloos onderhoud, herstelkosten en dood gewicht.  Die geest van degelijke maar zo eenvoudig mogelijke koeltechniek  zou vandaag nog altijd terug te vinden zijn in het DNA van Technigroup. Het is ook de basisfilosofie geworden van het huismerk van Technigroup: Tegeman.

Leo Warmoes

In 1980 nam Leo Warmoes Technigroup over. Warmoes was de bezieler van de idee “maniak van service”. Omdat service volgens hem de manier was om het vertrouwen te verdienen en te behouden van mensen die het lot van hun essentiële koelsystemen in de handen legden van zijn bedrijf.  Dankzij de sterke vakmannen aan zijn zijde kon Warmoes die excellente service in de praktijk ook meer dan waar maken. Ook weer een rode draad die doorloopt tot op vandaag.

Jan Sleurs

In 2004 nam Jan Sleurs de fakkel over van Leo Warmoes. Omdat Jan al 10 jaar commercieel verantwoordelijke was in het bedrijf, verliep de overdracht bijna geruisloos. Jan zette in op verder groei, maar bleef trouw aan het DNA van Technigroup: Techniek en Service, met veel respect voor de mensen die dat elke dag in de praktijk waarmaken. Leo Warmoes bleef tot aan zijn dood Jan zijn klankbord.

En hoewel Jan zegt dat hij nog minstens 20 jaar wil blijven werken is Technigroup intussen ook al lang geen one man show meer. Met 130 medewerkers heeft de klant vandaag voor elke vraag een gespecialiseerd team ter beschikking en is de leiding in handen van een ervaren management.