Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Systeembeheer

Remote monitoring van koelinstallaties

Remote monitoring van uw koeling en HVAC

Als onderdeel van onze totaaloplossingen, biedt Technigroup een efficiënt en gebruiksvriendelijk platform aan voor remote monitoring van uw koeling & HVAC. De troeven van dit monitoring- en gebouwbeheersysteem zijn voornamelijk zijn eenvoud en gebruiksgemak.

Ook voor andere nutsvoorzieningen

We stellen bij onze klanten geregeld vast dat de monitoring van utilities (koeling, verwarming…) stroef loopt doordat elke utility in een andere softwarepakket opgevolgd wordt. Omdat de ervaring van de elektrische afdeling van Technigroup veel breder gaat dan enkel koeling en HVAC, zijn wij in staat om een overkoepelend systeem aan te bieden dat alle utilities in één systeem samenbrengt.

Monitoring van uw koeling biedt voordelen

De monitoring van koeling is een belangrijke stap richting een duurzame en digitale toekomst.

  • Gecentraliseerd en overzichtelijk systeem: toezicht op alle installaties, uniforme visualisatie en gegevensraadpleging.
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening: de gebruiker heeft geen uitgebreide kennis van de installatie nodig.
  • Online opslag: de data is altijd en overal beschikbaar via de cloud.
  • Lager energieverbruik door meer inzicht en analyse.
  • Statusupdates en alarmmeldingen: eenvoudiger preventief onderhoud, snellere en betere depannages.
Remote monitoring koeling & HVAC

Technigroup realiseert de monitoring van uw koel- en HVAC installaties met de meest gepaste hard- en software. Als er al controlesystemen aanwezig zijn in het bedrijf, kunnen we daar op verder bouwen. Ook als deze systemen divers zijn qua architectuur, kunnen we met één overkoepelend systeem een universele oplossing bieden. Als Siemens Partner gebruiken we hiervoor Siemens hard- en software.

Remote monitoring koeling & HVAC

Gebouwbeheer voor industriële koeling en HVAC

De controle over uw industriële koeling en HVAC is een belangrijk onderdeel van gebouwbeheer. Ons systeem volgt 24/7 de parameters van uw installaties op, analyseert ze en waarschuwt of grijpt in waar nodig. Ook andere utilities (verwarming, perslucht, stoom…) die niet door Technigroup geïnstalleerd werden, kunnen gekoppeld en geïntegreerd worden. Zo beschikt u over één overzichtelijk gebouwbeheersysteem voor HVAC, koeling en andere utilities.

Technigroup 4.0 – Remote monitoring koeling & HVAC

Tenslotte bouwt Technigroup niet enkel het monitoringssysteem. Ook de opvolging, rapportering en -indien nodig – interventies die hieruit voortkomen, kunnen vastgelegd worden in een overeenkomst die aangepast is aan de organisatie van de klant. Technigroup kan bovendien monitoring apparatuur leveren voor een tijdelijke analyse van de werking van uw installaties. Dit verschaft inzicht in de koelvraag van uw proces. Daarnaast kan dit duidelijkheid bieden over de gebreken aan uw vaste installatie of bij de keuze van een nieuwe installatie.

Bekijk ook

Remote monitoring koeling & HVAC

Bent u overtuigd?