Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Koeltechniek in Antwerpen

Technigroup in Herentals (provincie Antwerpen) is gespecialiseerd in koeltechniek: industriële koeltechniek(EX) HVAC voor de industrie, en op maat gebouwde koelinstallaties in de regio Antwerpen, Limburg & Vlaams Brabant. Met onze gecertificeerde werkwijze, snelle service en ons vaktechnisch onderhoud maken we het verschil inzake koeltechniek bij lokale en internationale bedrijven in voedingsindustrie, de petrochemie, nucleaire sector, metaalnijverheid en micro-elektronica en IT.

Koelinstallatie

Koeltechniek op maat in Antwerpen

Technigroup levert op maat gebouwde koeltechniek in Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant. Koeling op maat van Technigroup uit Herentals (bij Antwerpen) betekent vaak een volledig nieuw ontwerp waarbij de door de koeltechnieker geselecteerde materialen robuuster en duurzamer zijn dan die van serieproducten. Maatwerk van Technigroup kan ook betekenen dat niet-noodzakelijke en kwetsbare elektronische componenten vervangen worden door meer robuuste gestandaardiseerde regelcomponenten en/of industriële PLC-, stuur- en regeltechnieken die beter gekend zijn door de klant.

De meerkost van maatwerk in moeilijke omgevingen en/of voor specifieke toepassingen heeft meestal een zeer korte terugverdientijd door de langere levensduur van de installatie, het gemakkelijke onderhoud en de grote bedrijfszekerheid.

Onze belangrijkste maatwerkproducten zijn explosieveilige koel- en HVAC-toestellen voor de (petro)chemische sector in de haven van Antwerpen en in Limburg en Vlaams Brabant. Maar ook voor export naar olieverwerkende landen. Door de toename van kwetsbare materialen en technieken in vele seriegebouwde koel- en HVAC-systemen stijgt de vraag naar maatwerk. Technigroup levert industriële koeling in heel Vlaanderen, maar vooral in Limburg, Antwerpen en Vlaams Brabant.

Koeltechniek mét snelle service in Antwerpen

Onze klanten in Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant kunnen rekenen op betrouwbare koeltechniek, gericht op continuïteit, efficiëntie en snelheid. Snel en gepast reageren bij een panne is een belangrijk kenmerk van onze service. Ons koeltechnisch bedrijf is gelegen in Herentals, centraal tussen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Meer dan 40 mensen koeltechniekers met certificaat zijn dagelijks onderweg. Zij volgen strikt de geldende regels en procedures qua veiligheid, kwaliteit en communicatie voor koeltechniek in de industrie. Bovendien zijn onze technici vertrouwd met de installaties en de toegepaste technologieën van de aan hen toegewezen klanten. Dit zorgt voor een persoonlijk contact en een vlotte communicatie.

Controle en onderhoud van koelinstallaties in de regio Antwerpen, Limburg en VLaams Brabant zijn een belangrijk onderdeel van onze service. Afhankelijk van de grootte van de installatie zijn één of meerdere onderhoudsbeurten per jaar nodig. Om milieuredenen verplicht de wet ook lekcontroles van o.a. koelinstallaties met HFK-koelmiddelen. Wij combineren vaak de controles met het preventieve onderhoud van de koeling. Volgens de wensen van de klant werken wij in regie, aan uurtarief, of in contractvorm. Wanneer klanten kiezen voor een onderhoudscontract, zijn wij ook verantwoordelijk voor de planning en de opvolging van het onderhoud. Indien gewenst, kunnen wij ook aanwezig zijn en toelichting geven bij controles of audits van de overheid of andere instanties bij onze klanten. Met uitzondering van de klassieke “kleine opmerkingen” hebben al onze klanten deze controles probleemloos doorstaan.

Bekijk ook

Bent u overtuigd?