Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Explosieveilige EX HVAC installaties

Ontstaan van explosieveilige EX HVAC installaties

Onze capaciteit om zelf koelinstallaties voor de industrie op te bouwen vanaf de basisonderdelen bracht ons in de jaren ’80 in contact met de wereld van de explosieveilige EX HVAC installaties of “ATEX HVAC installaties”. In eerste instantie ging het hier om het koelen van kleine gebouwen (shelters). Hierin werden analysers ondergebracht die gebruikt werden om metingen uit te voeren op continu (chemische) processen.

Explosieveilige EX HVAC installaties

Met de toename van het gebruik van elektronica en de hogere vereisten qua nauwkeurigheid, werden er aan het klimaat in deze lokalen in EX zones steeds hogere eisen gesteld. Als gevolg groeide het aantal aanvragen.

Op maat gebouwde ATEX HVAC

Vandaag hebben wij direct of indirect bij zowat alle chemische of petrochemische bedrijven in Vlaanderen op maat gebouwde explosieveilige systemen in werking. Vaak worden systemen waarvoor wij de aangepaste koeling leveren uitgevoerd naar alle hoeken van de wereld. Onder andere naar klimaten met extreme waarden, wat betreft koude, warmte of vochtigheid.

Ook de laatste evolutie qua ATEX en de toepassing ervan op mechanische deelcomponenten verwerken we onmiddellijk in onze installaties. Ons direct contact met de klant en de keuringsorganismen maakt het mogelijk om hier heel kort op de bal te spelen.

Bordenbouw voor ATEX-zones

Bekijk ook

Bent u overtuigd?