Explosieveilige EX HVAC installaties (ATEX HVAC)

Ontstaan van explosieveilige EX HVAC installaties of "ATEX HVAC"

Onze capaciteit om zelf koelinstallaties voor de industrie op te bouwen vanaf de basisonderdelen bracht ons in de jaren ’80 in contact met de wereld van de EX HVAC installaties (ATEX HVAC). In eerste instantie ging het hier om het koelen van kleine gebouwen (shelters) waarin analysers werden ondergebracht die gebruikt werden om metingen uit te voeren op continu (chemische) processen.

Met de toename van het gebruik van elektronica en de hogere vereisten qua nauwkeurigheid, werden er aan het klimaat in deze lokalen in EX zones steeds hogere eisen gesteld en groeide het aantal explosieveilige EX HVAC installaties of “ATEX HVAC installaties”.

Op maat gebouwde explosieveilige EX HVAC installaties (ATEX HVAC)

Vandaag hebben wij direct of indirect bij zowat alle chemische of petrochemische bedrijven in Vlaanderen op maat gebouwde explosieveilige EX systemen (ATEX HVAC) in werking. En vaak ook worden systemen waarvoor wij de aangepaste explosieveilige koeling leveren uitgevoerd naar alle hoeken van de wereld, naar klimaten met extreme waarden, wat betreft koude, warmte of vochtigheid.

Ook de laatste evolutie qua ATEX HVAC en de toepassing ervan op mechanische deelcomponenten verwerken we onmiddellijk in onze ATEX HVAC installaties. Ons direct contact met de klant en de keuringsorganismen maakt het mogelijk om hier heel kort op de bal te spelen.