Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Koeltechniekers Antwerpen

Technigroup heeft meer dan 80 geschoolde koeltechniekers in dienst in Antwerpen. Technigroup is gevestigd in Herentals (provincie Antwerpen) en gespecialiseerd in industriële koeltechniek, warmtepompen, HVAC (heating, ventilation & airconditioning) voor de industrie, explosieveilige installaties (EX en ATEX) en koelmachines op maat.

Met onze bedrijfszekere concepten, ons vaktechnisch onderhoud en onze snelle service het verschil bij internationale en lokale bedrijven in onder andere de voedingsindustrie, de (petro)chemie, de metallurgie, de nucleair sector, duurzame energiebedrijven (batterijtechnologie, waterstof en windenergie) en bedrijven actief in industriële nichemarkten.

In welke sectoren werken onze koeltechniekers?

De voedingsindustrie en voedingslogistiek is in Antwerpen de sector bij uitstek waar koeling in vele fasen noodzakelijk is. Onze koeltechniekers zorgen voor koeling op alle vlakken: inkomende goederen, productiehallen en -ateliers, bereidingsprocessen, koel- en vriestunnels, highcare-ruimtes, verpakkingslijnen, grondstoffen, vriescellen, op- en overslagmagazijnen …

Bedrijven in de chemie en de petrochemie doen o.a. een beroep op een koeltechnieker voor het koelen van hun productieprocessen, schakelruimtes, onderstations, controlrooms, cleanrooms, labo’s, kritische toepassingen (maatwerk) en voor HVAC in EX-omgevingen (shelters).

Voor drukkerijen en bedrijven uit de kunststofverwerkende nijverheid is koeling van productieprocessen en werkruimtes essentieel om efficiënt te kunnen produceren. Wij staan garant voor die koeling en voor het wegkoelen van warmte geproduceerd door elektronica- en IT-apparatuur.

Wij leveren ook koeling aan klanten die geen “grootverbruikers” van koeling zijn, voor de meest uiteenlopende activiteiten en sectoren: productie van stikstof, reactoren, cosmetica, lasstraten, vormpersen, testcircuits, perslucht, glaslijnen, offshorestations, tankopslag, installaties in warme zones…

Airconditioning en industriële ventilatie (HVAC) in Antwerpen

KMO’s en industriële ondernemingen uit Antwerpen kunnen bij onze koeltechniekers ook terecht voor HVAC-systemen voor hun hallen, werkruimtes en burelen. We volgen hier dezelfde filosofie als voor onze industriële koeling: elke installatie moet betrouwbaar werken en eenvoudig te onderhouden en te herstellen zijn. We werken enkel met merken, materialen en technieken van explosieveilige koel- en HVAC-toestellen met ervaring. Hierdoor zijn wisselstukken vele jaren verkrijgbaar en kunnen wij een goede service op lange termijn garanderen.

Onze airco-, klimatiserings- en ventilatiesystemen getuigen van vakmanschap. Onze degelijke installaties vragen weinig onderhoud en hebben weinig last van onverwachte pannes. Tevreden klanten en langetermijnsamenwerkingen zijn het resultaat.

Bekijk ook

Bent u overtuigd?