Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Samenwerking met onderwijs

Technigroup draagt met veel plezier en toewijding bij aan de kwaliteit van relevante opleidingen. Zo willen we studenten warm maken voor hun toekomstige carrière. De koeltechnische sector blijft helaas populair op de lijst met knelpuntberoepen. Daarom doen we er alles aan om onze sector aantrekkelijk, uitdagend EN plezant te maken. Zo overbruggen we de kloof tussen onderwijs en werkveld. Dit doen we door bedrijfsbezoeken te organiseren, stageplaatsen aan te bieden, opleidingen te geven en schoolprojecten te ondersteunen.

Bedrijfsbezoeken

Een win-win-win, toch?

Een win voor de studenten. Zij krijgen namelijk een realistisch beeld over hun toekomst. Ze krijgen de kans om al hun vragen af te vuren naar mensen die al lang in het vak staan. Daarnaast is een dag weg van de schoolbanken voor velen geen overbodige luxe…

Een win voor de scholen. Zij kunnen hun leerlingen motiveren om bewust bezig te zijn met hun toekomst. Scholen en bedrijven kunnen zo afstemmen of opleidingen goed aansluiten op het werkveld.

Een win voor Technigroup, want wij creëren hechte banden met de opleidinginstanties (en de studenten). Zo leren we hoe we ons als werkgever beter kunnen afstemmen op de wensen en noden van potentiële werknemers.

Wat valt er te zien bij Technigroup?

Technigroup is een firma met familiaal karakter gelegen in Herentals, kort aan de afrit. Hier kunnen studenten aan de levende lijve ondervinden wat er zich afspeelt achter de schermen van een koeltechnisch bedrijf. Bij Technigroup zien ze de koeltechniek van A tot Z, omdat we alles in huis hebben:

  • Een atelier voor zelfbouw koelinstallaties.
  • Een magazijn (met ontzettend veel koeltechnisch speelgoed).
  • Een opleidingscentrum voor interne en externe opleidingen.
  • Een ammoniakafdeling.
  • Een serviceafdeling die 24/7 beschikbaar is.
  • Een engineeringafdeling voor ontwerp.
  • Een elektrische afdeling (met elektrische engineering) voor bordenbouw en monitoring.

Neem contact op voor een bedrijfsbezoek

Stages

Technigroup biedt regelmatig stageplaatsen aan leerlingen en studenten van middelbaar- en hoger onderwijs. Bekijk onze vacatures voor een blik op de verschillende jobs binnen Technigroup.

Contacteer Marleen voor meer info over een stage

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Technigroup organiseert regelmatig opleidingen voor koeltechniekers, zowel intern als extern.

Neem contact op voor meer informatie over onze opleidingen

Advies

Technigroup adviseert opleidingsinstellingen over het reilen en zeilen binnen onze sector. Zo kunnen opleidingen hun curriculum samenstellen op basis van de kennis en competenties die belangrijk zijn voor de toekomstige werkgevers van hun studenten.

Bij Thomas More in Geel is Technigroup lid van het adviesorgaan voor de opleiding Energietechnologie.

Enkele projecten in samenwerking met het onderwijs: