Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Koeltorens voor ZF Wind Power

R&D Test Systems bouwt momenteel een nieuwe testbank voor ZF Wind Power’s Test & Prototype Center in Lommel. Een ambitieus project, van groot belang voor onze energieneutrale toekomst.

Technigroup levert het koelsysteem met in totaal een vermogen van maar liefst 6.300 kW en een waterdebiet van 580.000 l/h. Twee S3000E open koeltorens van BAC die de verschillende machines in het testcentrum op de gewenste temperatuur brengen. Een uniek systeem, voorzien van een eenvoudige toegang voor inspectie en onderhoud, met een corrosiewerende coating (Baltibond Hybrid).

Het chassis werd volledig op maat gebouwd in ons atelier. De elektrische borden met sturing, beheer op afstand en regeling werden gebouwd en geprogrammeerd door onze elektrische afdeling. Door de omvang van de installatie koos onze elektrische engineering afdeling een decentrale oplossing. Een Siemens S7-1500 PLC met remote IO van Turck in combinatie met een Siemens Unified bedieningspaneel zorgt voor een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk geheel. Alle stappen gebeurden inhouse, van CAD-ontwerp in EPlan Pro Panel, paneelbouw in onze werkplaats tot programmatie in TIA Portal en indienstname.

Onze projectafdeling zette tenslotte het geheel vlekkeloos in gang.

Fase 1

Fase 2

Meer recente projecten

Monitoring en service voor Orfit

24/7 monitoring en service voor Orfit

Daikin-chiller geïnstalleerd door Technigroup op het platte dak van laboruimtes, werkt op basis van R1234ze

Donaldson investeert in duurzaamheidsketen

Ijsproductie via machinekamer op ammoniak

Ijsproductie via machinekamer op ammoniak