Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

Luchtgekoelde chillers voor proceskoeling

Technigroup installeerde recent twee luchtgekoelde chillers voor de proceskoeling bij Sharp Packaging te Hamont-Achel. Deze installatie koelt de productie van allerlei soorten commerciële en klinische verpakkingsoplossingen voor de farmaceutische en biotechnologische industrie.

Het project omvatte de afbraak van het oude koelsysteem, een tijdelijke huuroplossing, een gerenoveerde draagconstructie en de installatie van een nieuw koelsysteem. Zo is de klant voorzien van een energiezuinige en bedrijfszekere oplossing met een koelvermogen van 1 MW.

Tijdelijke luchtgekoelde huurchiller

Voor het project van start ging, leverde Technigroup een huurchiller. Deze chiller was nodig voor de overgangsfase van oud naar nieuw koelsysteem. Eens deze actief was, kon de oude installatie gedemonteerd worden en het aanwezige koelgas afgevoerd worden conform de wettelijke bepalingen.

Gerenoveerde dakconstructie

Op basis van een externe studie, voorzag Technigroup een gegalvaniseerde draagconstructie boven de sanitaire ruimte. Hierop werd de nieuwe koelinstallatie gemonteerd.

Twee luchtgekoelde chillers van 500 kW

Drie chillers en een buffervat werden vervangen door twee luchtgekoelde chillers van 500 kW met een volledig geïsoleerd buffervat in buitenopstelling. De chillers werken op koudemiddel R134a, met een GWP van 1.430. Vanaf het buffervat in buitenopstelling lopen secundaire leidingen met isolatie tot binnen. Hier werden vier bestaande secundaire kringen op aangesloten, met een hydraulische inregelkraan per kring.

Eigenschappen

  • Toepassing: proceskoeling
  • Installatie: 2 x luchtgekoelde ijswatermachine
  • Koelvermogen: 2 x 500 kW
  • Geluidsdruk (op 1 meter afstand): 73 dB(A)
  • Inhoud buffervat: 4.000 liter

Op zoek naar een oplossing voor uw proceskoeling?

Technigroup levert industriële koelinstallaties voor verschillende toepassingen en sectoren.

Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Meer recente projecten

Monitoring en service voor Orfit

24/7 monitoring en service voor Orfit

Daikin-chiller geïnstalleerd door Technigroup op het platte dak van laboruimtes, werkt op basis van R1234ze

Donaldson investeert in duurzaamheidsketen

Koeltorens voor ZF Wind Power