Nieuwe Europese verordening omtrent F-gassen goedgekeurd op 16/01/2024. Klik hier voor meer info.

24/7 monitoring en service voor Orfit

“Hoe stabieler de temperatuur, hoe stabieler onze kwaliteit”

De toepassingen in de industrie waar constante koeling essentieel is zijn eindeloos. Een voorbeeld hiervan is Orfit in Wijnegem, een bedrijf dat thermoplastische materialen produceert voor de medische wereld. Om dit te illustreren laten we Jelle aan het woord. Jelle staat als onderhoudsverantwoordelijke in voor het onderhoud van de machines en de gebouwen bij Orfit Industries.

Monitoring voor Daikin chiller op het dak bij Orfit in Wijnegem

Koeling is een belangrijke factor

“Wij ontwikkelen en produceren materialen voor de medische industrie. Die producten worden gebruikt voor het positioneren en immobiliseren van patiënten. Om onze producten zo stabiel te krijgen, moet ook de temperatuur zeer stabiel zijn. Koeling is daar een ongelooflijk belangrijke factor, want als de temperatuur te hoog oploopt, degraderen onze producten. Om die constante temperatuur te garanderen werken we al meer dan 10 jaar samen met Technigroup.”

Diepvriescel in nieuwbouw Orfit in Wijnegem

24/7 monitoring: “Jullie lossen onze problemen sneller op dan ik mijn mails kan lezen”

Jelle heeft ervoor gekozen om de grootste koelinstallatie bij Orfit 24/7 te laten monitoren door Technigroup.

“Het monitoringssysteem houdt mij via mail op de hoogte van de status van de installatie. Maar meestal is een storing al opgelost nog voor ik de mail gelezen heb. De snelheid van het oplossen van de storingen is van die mate dat niemand het merkt. In mijn ogen is dat de bedoeling van storingsinterventie. En ook de vakmensen van Technigroup weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Ze krijgen telkens de juiste persoon op de juiste plaats. De communicatie en de opstart verloopt ook steeds super. Hoewel Daikin een gigantisch bedrijf is merk ik dat de onderlinge communicatie met Technigroup zeer vlot verloopt. Dat is voor mij heel voordelig want hiermee wordt mijn service ook vergroot.”

Hangt de kwaliteit van uw productie ook nauw samen met de betrouwbaarheid van uw koelsysteem? Vertrouw net als Jelle van Orfit op het efficiënte vakmanschap van Technigroup en neem contact op voor een offerte.

Meer recente projecten

Daikin-chiller geïnstalleerd door Technigroup op het platte dak van laboruimtes, werkt op basis van R1234ze

Donaldson investeert in duurzaamheidsketen

Koeltorens voor ZF Wind Power

Ijsproductie via machinekamer op ammoniak

Ijsproductie via machinekamer op ammoniak