Bedrijfszekere ventilatie in ziekenhuis

Net zoals de hele zorgsector, lag het UZ Brussel in Jette in 2020 onder zwaar vuur door de coronacrisis. Het zorgpersoneel nam de nodige maatregelen om zoveel mogelijk mensen te helpen, maar ook de infrastructuur moest in orde zijn, met name de ventilatie in het ziekenhuis. In oktober werd vastgesteld dat het ventilatiesysteem van de operatiekwartieren en de corona-afdeling dringend aan vervanging toe was.

In deze omstandigheden maakten zowel onze partners als wij een prioriteit van klanten in de medische sector. Met een uitzonderlijk snelle levertermijn werd de oude ventilator vervangen door 6 nieuwe EC-fans (zie onderstaande afbeelding). De nieuwe installatie kan flexibeler ingezet worden en zorgt voor een hoger rendement.

Ventilatie in een ziekenhuis is cruciaal om een gezonde omgeving te bieden aan zowel patiënten als zorgpersoneel. Ook op de werkvloer blijft ventilatie van groot belang. Veel industriële systemen maken nog gebruik van oudere technieken en bieden niet langer dezelfde bedrijfszekerheid als 10 jaar geleden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor meer informatie over onze projecten, of neem vrijblijvend contact op voor een antwoord op uw vragen.

Gerelateerde projecten

Alexandre Cardon - CEO en Co-founder van Dog Chef

Pasteuriseren met industriële koeling

Technigroup koeltorens EUROCONTROL - koelinstallatie

6 koeltorens voor EUROCONTROL

Luchtgekoelde chillers voor proceskoeling

Luchtgekoelde chillers voor proceskoeling