3 tips voor een zorgeloze zomer met industriële koeling

Met de zomer in aantocht neemt het belang van de goede werking van uw industriële koelinstallatie weer toe. Onze ervaring leert ons dat we het aantal storingen drastisch kunnen verminderen, en de efficiënte van uw industriële koeling sterk kunnen verbeteren dankzij de volgende 3 tips.

Tip 1: professionele controle en onderhoud

Met onze kwalitatieve service gericht op continuïteit, snelheid en efficiëntie kunnen wij het aantal storingen drastisch verminderen. Die manier van werken komt het energieverbruik ten goede. Een gereinigde installatie zorgt voor betere prestaties en lagere energiekosten.

Controle en onderhoud zijn een belangrijk onderdeel van onze service. Wij combineren vaak de wettelijk verplichte controles met de service. Volgens de wensen van de klant werken wij in regie, aan uurtarief of in contractvorm.

Dankzij een uitgebreid team van bijna 70 ervaren techniekers staan wij 24u/24u en 7 dagen op 7 tot uw dienst.

Technigroup vacature elektrisch engineer

Tip 2: monitoring en beheer op afstand

Via een gecentraliseerd en overzichtelijk systeem houden we toezicht op uw installatie. Door meer inzicht en analyse daalt het energieverbruik en kunnen we heel doelgericht preventief onderhoud inplannen, of indien nodig sneller depanneren. Door apparatuur te leveren voor een tijdelijke analyse kunnen we ook duidelijkheid bieden over de gebreken aan uw vaste installatie of bij de keuze van een nieuwe installatie.

De monitoring van koeling is een belangrijke stap richting een duurzame en digitale toekomst. Technigroup bouwt niet enkel het monitoringssysteem, we kunnen ook de opvolging, rapportering en interventies verzekeren. Dit kan in een overeenkomst die aangepast is aan uw noden.

Tip 3: een goed (koel)technisch ontwerp

Bij Technigroup leggen we de focus op het vermijden van fouten. Met een goed (koel)technisch ontwerp van de koelinstallatie en het instellen van slimme alarmmeldingen besparen we veel onnodige kosten op lange termijn. Dit kunnen we onder meer bewerkstelligen met een koelinstallatie op maat. De materialen hiervan zijn robuuster en duurzamer dan die van serieproducten, de meerkost hiervan heeft meestal een zeer korte terugverdientijd dankzij de langere levensduur van de installatie, het gemakkelijke onderhoud en de grote bedrijfszekerheid.

Luchtgekoelde chillers voor proceskoeling

Wat als uw industriële koeling het toch begeeft?

Voor de meeste van onze klanten is koeling onmisbaar. Bij een tijdelijke of dringende koelvraag kan Technigroup daarom 24/7 een volledige service bieden met huurinstallaties. Wanneer u huurt bij Technigroup kan u vertrouwen op onze expertise, van de selectie over de plaatsing en inbedrijfstelling tot en met het onderhoud. Huurtoestellen zijn ook beschikbaar op maat, in ons eigen atelier kunnen we kleine of grote aanpassingen doen om de installatie optimaal te laten werken naargelang uw toepassing. Doordat we steeds zo kostenefficiënt mogelijk werken, kan een huurkoop nadien een economisch interessante oplossing zijn.

Anticipeer op een warme zomer en neem contact op om uw koelinstallatie optimaal voor te bereiden.

Meer recent nieuws

Label Sportbedrijf voor Technigroup

Technigroup nieuwsbrief 2022 #1

Nieuwsbrief: nieuwe wetgeving omtrent F-gassen

Vacature sales engineering industriële koeling

Voorjaarsactie 2024: chillers, warmtepompen en luchtgroepen