Dag van de koeling

World Refrigeration Day

De Dag van de Koeling viert de mensen en technologieën die onze leefwereld creëren en onderhouden . Een wereld die afhankelijk is van klimaatbeheersing. ‘World Refrigeration Day’ vindt ieder jaar plaats op 26 juni en wordt wereldwijd gesteund door industriebedrijven, professionele groepen, wetenschappers, constructeurs en overheden.

De Werelddag van de Koeling is een initiatief ter ere van de belangrijke rol van koeling, airconditioning- en warmtepompen op de kwaliteit van ons leefmilieu. Temperatuurregeling is niet alleen essentieel voor comfort en gezondheid, maar ook bij verschillende industriële processen, zoals bijvoorbeeld de bewaring van voedsel en medicijnen.

Dag van de Koeling 2024: Temperature matters absolutely

2024 is een extra speciale editie: we vieren de tweehonderdste verjaardag van natuurkundige Lord Kelvin, de pionier in de thermodynamica die bekendstaat om de absolute temperatuurschaal.

Daarom beklemtonen we dit jaar de relevantie van thermodynamica in een tijdperk van toenemende energiebehoeften en klimaatverandering. Hierbij wordt het belang van efficiënte temperatuurregeling voor duurzame ontwikkeling en menselijk comfort benadrukt.

Het werk van Lord Kelvin heeft het pad geëffend voor warmtepomptechnologieën, die centraal staan in strategieën om koolstofarm te verwarmen, en toont de rol van de sector in wereldwijde inspanningen voor een koolstofneutrale toekomst.

Dag van de Koeling 2023: Next generation cooling

Waarom vinden wij bij Technigroup koeling zo geweldig?

Gepassioneerde vakmensen

Vakmensen actief in koeling zijn stuk voor stuk witte raven. Onze sector is continu in beweging en een koeltechnieker is van alle markten thuis. Petje af!

Boeiende techniek

Bij Technigroup hebben we het privilege om te mogen werken met de meest boeiende technieken, in samenwerking met de grootste spelers in de markt. Zo komen we in aanraking met allerlei soorten installaties: koeltorens, chillers, klimaatkasten, diepvriescellen, luchtgroepen, ventilatiesystemen, enz. Bestaat het nog niet? Dan bouwen we het zelf op maat!

Enorm toekomstperspectief

De impact van koeling op onze maatschappij is niet te onderschatten. Koeling komt terug in alle sectoren, van de (petro)chemie tot de voedingssector, van farmaceutica tot datacenters, van drukkerijen tot de metaalverwerkende industrie. Koelsystemen (al dan niet met natuurlijke koudemiddelen) en warmtepompen maken een groot deel uit van de langetermijnvisie van onze klanten.

Kortom, ontzettend veel appreciatie voor ons vak en de mensen die hier deel van uitmaken!

Meer recent nieuws
Chiller Technigroup

3 tips voor een zorgeloze zomer met industriële koeling

Label Sportbedrijf voor Technigroup

Technigroup nieuwsbrief 2022 #1

Schrijf u in op onze nieuwsbrief